Nemokamas pristatymas nuo 60€ 

0

Jūsų krepšelis tuščias

gegužė 10, 2021 2 min skaityti

Esame socialios būtybės, mums būtinas didesnis ar mažesnis kontaktas su kitais žmonėmis. Tačiau ne mažiau būtinas ir laikas, kurį galėtume skirti tik sau. Šio laiko apimtys labai individualios – vienam žmogui pakaks pusvalandžio vonioje, o kitam net ir visos paros per mažai, jei prieš tai keletą dienų buvo mažai ramybės.

 

Ramybė. Būtent jos dažniausiai ieškome poilsyje, tiek pasyviame, tiek aktyviame. Jei įprastas gyvenimo ritmas intensyvus, jei jame daug skubėjimo ir visokių nesibaigiančių reikalų bei rūpesčių – mums tiesiog gyvybiškai svarbu nors trumpam perkelti savo dėmesį kažkur kitur, pamiršti pareigas, planus, reikalavimus ir t. t. Tokiu būdu mūsų smegenys turės galimybę pailsėti, persikrauti, pasimėgauti geromis emocijomis.

 

Kokie užsiėmimai tinka tokiai perkrovai?

 

Bet kokie, kurie jums patinka, įtraukia ir neleidžia galvoti apie kažką kita, nei šiuo metu darote. Itin puikiai protas pailsi tada, kai duodame darbo savo rankoms. Ne veltui yra sakoma, kad „mezgimas gydo nervus“. Įvairūs rankdarbiai reikalauja susikaupimo, nepaleidžia dėmesio, žadina teigiamas emocijas, atpalaiduoja mintis. Tinka ne tik mezgimas, bet ir dėlionių dėliojimas, tapyba pagal skaičius, mozaikų kūrimas, siuvinėjimas ir pan.

 

Malonus procesas ir įspūdingas rezultatas

 

Minėti užsiėmimai (dėlionės, mozaikos, tapyba pagal skaičius ir t. t.) geri tuo, kad net jei užsiimsite jais ne vienumoje, procesas gali taip įtraukti, kad net šalia kažką bambant televizoriui, jūs jo negirdėsite ir nematysite. Na, o darbui besibaiginėjant, dar imsite džiaugtis vis ryškėjančiu rezultatu, kurį nebaisu ir ant sienos kabinti. Šie darbai nereikalauja jokio meninio talento, viskas atliekama pagal aiškias schemas, todėl jais užsiimti gali bet kas, kas turi potraukį tokiems „pasikrapštymams“ ir nori pasijusti tikrais menininkais.

 

Jei sugalvosite įsigyti tapybos pagal skaičius, deimantinės mozaikos ar panašų rinkinį, turėkite omenyje, kad jame rasite visas reikalingas priemones: dažus, teptukus, drobę, deimantukus, pincetus, instrukcijas ir t. t. Jums beliks tik rasti sau laiko pasimėgavimui. Perspėjame, kad tai gali būti užkrečiama.

 

 

 

 


Nepraleiskite!