Nemokamas pristatymas nuo 60€ 

0

Jūsų krepšelis tuščias

birželis 09, 2021 2 min skaityti

Sutvarkėte sienas, patiesėte grindų dangą, pakabinote užuolaidas, sustatėte baldus. Viskas. Galima gyventi. Kažko trūksta? Kažkokio akcento, kuris surištų visas interjero dedamąsias, nustatytų pagrindines natas bendrai nuotaikai, o gal tarnautų kaip simbolinis priminimas apie tai, kas jums svarbu?

 

Dekoratyvinės interjero detalės, nors atrodo nefunkcionalios, iš tiesų svarbios mūsų psichologinei ir fizinei savijautai. Juk nesunku pastebėti, kad žymiai geriau jaučiamės aplinkoje, kuri mums patinka, atrodo jauki, priimtina savo turiniu ir t. t.

 

Kuo „patogūs“ paveikslai?

 

Šiuo metu interjeruose daug kur sutinkamas minimalizmas. Žmonės paprastai nebenori apsikrauti įvairiais dekoratyviniais niekučiais (statulėlėmis, vazelėmis, suvenyrais), nuo kurių reikia periodiškai valyti dulkes. Tačiau tinkamai parinktas paveikslas net ir minimalistiniame interjere puikiai įsilieja į aplinką, atkreipia dėmesį, sukuria aplink save tam tikrą nuotaiką. Paveikslas neužima vietos, jo nereikia apeidinėti. Pakaks kartas nuo karto nuvalyti dulkes.

 

Kaip išsirinkti paveikslą?

 

Tai individualu. Jis turi atitikti jūsų estetinį išjautimą, derintis su aplinka. Jei renkate paveikslą, kuris kabės kavinėje ar viešbučio foje, apgalvokite, kokią žinutę jis turėtų perduoti lankytojams, kokias emocijas, mintis ir nuotaikas sukelti.

 

Dydis

 

Mažytis paveikslėlis ant didelės sienos atrodys kaip pasiklydęs. Per didelis paveikslas, kurio rėmas liečiasi su durimis ar spinta suteiks erdvei perspaudimo, ankštumo pojūtį. Geriausia, jei aplink paveikslo rėmą dar lieka pakankamai vietos. Vietoje vieno didelio ant tos pačios sienos galite kabinti kelis mažesnius, tarpusavyje besiderinančius paveikslėlius.

 

Nuotaika

 

Pagalvokite, kokios nuotaikos norite patalpoje, kurioje kabinsite paveikslą. Ramūs gamtos vaizdai, jūra, miškas, medžiai, besileidžianti saulė suteikia ramybės pojūtį. Kalnai, keliones primenantys peizažai bei įvairios abstrakcijos skatina kūrybines mintis. Ryškios spalvos energizuoja, pakelia motyvaciją kurti, imtis darbo, judėti.

 

Stilius

 

Paveikslas turi visų pirma jums patikti, tačiau nepamirškite, kad jį reikės suderinti su bendru interjeru. Čia įmanomi įvairūs sprendimai, vis tik moderniuose interjeruose lengviausia įkomponuoti įvairias abstrakcijas, stilizuotus grafinius vaizdus.

 

Asmeninė interpretacija

 

Pagalvokite, kokie vaizdai jūsų širdžiai artimiausi. Jei esate gamtos mylėtojas, jums labiau tiks medžių, gyvūnų atvaizdai, peizažai ir pan. Miesčioniško modernaus gyvenimo būdo mylėtojams artimesni galbūt urbanistiniai ar žmones vaizduojantys paveikslai, abstrakcijos. Melomanams malonu bus žvelgti į muzikinių instrumentų atvaizdus.

 

Spalvos

 

Jos privalo derėti su interjero spalvomis, atrodyti jums priimtinos. Jei abejojate dėl spalvinio pasirinkimo, puiki išeitis gali būti dviejų spalvų (pavyzdžiui juodai baltas) paveikslas.

 

Ar svarbus rėmas?

 

Jei paveikslas su rėmu, be abejo jis turi būti priderintas. Tačiau rėmas reikalingas ne visuomet. Jei tai ant porėmio užtempta drobė ar medinis ažūrinis paveikslas, jis puikiai atrodo ir neįrėmintas. Tokie paveikslai paprastai kainuoja pigiau (nereikia mokėti už rėmus), o atrodo tikrai įspūdingai.

 

Mediniai paveikslai

 

Paveikslus paprastai įsivaizduojame tapytus, tačiau šiuolaikiniuose interjeruose jų galime rasti ir kitokių. Mūsų elektroninėje parduotuvėje galite apžiūrėti ir įsigyti medinius ažūrinius paveikslus. Jie lengvi, stilingi, gebandys „prisitaikyti“ prie įvairių sienų – pro juose išpjautus plotelius matoma sienos spalva tampa paveikslo dalimi.

 

Paveikslai ant sienų nėra naujas žmonijos išradimas.  Patys seniausi rasti meniniai piešiniai ant uolų sienų yra apie 30-32 tūkstančių metų senumo. Tai rodo, kokią svarbią prasmę mums turi sienų dekoravimas. Renkantis paveikslą, svarbu gerai apmąstyti savo norimą interjero viziją, lūkesčius ir poreikius.

 

 

 

 

 


Nepraleiskite!